Betong behöver inte vara trist!

Kampanj i samarbete med Allt i Sten

Ivåg-MB-06

Fyra storlekar är allt som behövs

Med hjälp av S:t Eriks Rustik- eller Scalablock går det att skapa alltifrån en grillplats, lekstuga, odlingslåda eller varför inte en fontän? Det är bara fantasin som sätter gränserna, vi hjälper dig på traven med inspiration, åtgång och andra tips till ditt nästa projekt. Denna kampanj är i samarbete med Allt i Sten och gäller till och med den 7/7 2022. 

ALLT_logo_CMYK

 

Sortiment

S:t Eriks Scala- och Rustikblock finns i fyra olika storlekar och tre olika färger. Skapa ditt unika uttryck med färg och form. Fram till den 7/7 har du möjlighet att köpa produkterna till rabatterade priser hos Allt i Sten.

Låt fantasin flöda

2

Produkter

20

Varianter (färg & format)

1000

Möjligheter

Fontän

En fontän

Zen-trädgårdsplaner eller inte, vatten tillför alltid en extra dimension till din utemiljö. En stilla vattenspegel eller ett litet vattenhål för småfåglarna kantas fint av våra betongblock i radie.

Eldstad

En eldstad

Eld, ett av de fyra grundelement som människan nyttjat i 1000-tals år för värme, skydd och matlagning. Med S:t Eriks betongblock bygger man enkelt en stabil inramning för eldstaden där grillning av marshmallows eller korv kan bli en lika självklar aktivitet som att bara sitta ned och låta blicken försjunka i lågorna.

Lekstuga

En lekstuga

Här behöver inte de tre små grisarna vara oroliga… Detta lilla hus kommer vargen inte att kunna blåsa omkull. När de små grisarna tröttnat på sin lek, står stugan kvar och kan bli ett fint förråd till trädgårdsredskapen kanske.

En grillplats

En grillplats

Vill du flytta ut köket under sommarhalvåret eller bara bygga en mer permanent lösning för grillfesterna? Möjligheterna är många med stabila betongblock.

Optimized-markus-spiske-4yK8iDaWnm8-unsplash

En odlingslåda

Trött på odlingslådor där du begränsas av pallkragarnas standardstorlek?! Med en upphöjd bädd kan höstregnens vatten rinna undan så att de får bättre förutsättningar inför frost och vinter. Ta dina odlingsbäddar till en ny nivå med hjälp av betongblock som håller solvärmen längre och få en tidig start på odlingssäsongen!

Vi har frågat trädgårdsmästare Lars, på Mobackes Trädgårdscenter, vilka hans bästa tips är för en god skörd.

Gör aldrig avkall på kvalitetsjord i din odlingslåda, satsar du på bra frön/plantor måste du även tänka på vad dom står i. Använd ALLTID KRAV-märkt jord för allt du odlar som du skall stoppa i munnen!

Såhär gör du!

Fundera igenom placeringen noggrant och markera ut måtten för din odlingsbädd. Tänk på att utforma bädden så det blir enkelt att gallra, sköta och skörda.

 • Schakta bort cirka 30cm jord.
 • Fyll upp med ca 15 cm bärlager (0-30) och packa väl.
 • Placera därefter ut det understa skiftet murblock längs med bäddens ytterkanter och väg av med vattenpass så att det ligger i våg (notera, dessa block ligger då under färdig markhöjd).
 • Påbörja därefter läggning av andra skiftet. Var noggrann med halvstensförskjutning för bästa stabilitet. Limma blocken med stenlim. Rekommenderad maxhöjd 3 till 4 skift. Lägg ut markduk som släpper igenom vatten men inte rotogräs.
 • Fyll på med kvalitetsjord, använd inte vanlig åkerjord/matjord då den ofta innehåller mycket ogräs.
 • Ta reda på hur tätt du skall sätta frön/plantor kan lätt bli för mycket. Så eller plantera i omgångar, då hinner du skörda allt och konsumera när det är som bäst!

   

  TIPS

  För att komma igång tidigare kan man köpa färdigsådda grönsaksplantor i box som ofta innehåller minst 20st plantor/box för under 50:- lappen hos din trädgårdsfackhandlare.

  För att driva på och även skydda sådden/växterna kan man använda PVC rör (elrör) som man formar som bågar, ovanpå dom kan man lägga fiberduk som skydd mot djur, frost och torka. Om du odlar kål tex ska du använda odlingsduken under hela säsongen för att slippa kålfjärilen.

  Kom ihåg att använda en odlingsduk med hög kvalitet. Om du tycker att det känns roligt att odla kan man utveckla och bygga ett enklare växthus på odlingslådan för att förlänga odlingssäsongen, och tycker du att det är kul att bygga med murblock har vi fler idéer!

Åtgångstabell från bildexemplen

Fontän

I fontänen används 17 st block i varje skift, om man vill ha en cirkel med tätare fogar räknar vi med att det går åt 24 st block i en helcirkel och då är ytterdiametern 150 cm och innerdiametern 112 cm.

Eldstad

I eldstaden används 17 st block i varje skift, om man vill ha en cirkel med tätare fogar räknar vi med att det går åt 24 st block i en helcirkel och då är ytterdiametern 150 cm och innerdiametern 112 cm.

Lekstuga

För att bygga en lekstuga som är 1,95 meter bred och 2,73 meter lång behöver du:

158 st helblock
38 st halvblock
20 st kapade trekanter (10 st helblock).

Grillplats

För att bygga en grillplats du kan använda året runt i många år behöver du: 
70 st Helblock
7 st Halvblock
2 st Klassikplattor 700x700 mm

ALLT_logo_CMYK

Hitta din närmsta butik

Dags att göra slag i saken? Erbjudandet gäller så långt lagret räcker dock senast den 7/7 2022. Hitta din närmsta Allt i Sten butik eller beställ online.

Läs mer här!