Sten & betong – för dig som vill ha en uteplats starkare än ditt morgonkaffe

En välkomnande uppfart, en praktisk garageyta, en uteplats som en förlängning av boendeytan. Inredda växthus, inramande murar, stämningsskapande utebelysning… Visst är möjligheterna lockande?

Här är det bara fantasin som sätter gränser! Om du vill få inspiration och goda råd så står alltid våra kunniga återförsäljare redo.

Lycka till med din utemiljö!

Hitta din närmsta återförsäljare här!
_08A3231
KatalogMFDT

Möjligheter för din trädgård

Hitta inspiration, få tips och idéér till ditt nya (eller gamla) ute-projekt i vår nya katalog!

Katalogen är fylld med inspiration för att skapa din alldeles egna oas. Oavsett om du letar efter plattor, murblock, dekorsten eller en härlig mix av olika produkter, har vi något som passar de allra flesta i både betong och natursten.

Ladda ner katalogen och låt dig inspireras!

Ladda ner en PDF av katalogen här
Premium-MB-14_square

Inspiration till mönsterläggning av plattor

Plattor och marksten kan läggas i flera mönster och även användas tillsammans, för att ge liv och känsla till din uppfart eller trädgårdsgång. Rätt utfört kommer du dessutom få en yta som blir extra hållbar när stenarna är förskjutna i förhållande till varandra. Ta en titt på några av våra förslag på olika mönster!

Välj rätt mönster för dig
Skiffer-Ouren-MB01_landscape

Naturligt vackert med natursten

All natursten har skapats under flera hundra miljoner år och delas in i tre grupper baserat på hur de bildats – Sedimentär, Metamorf eller Magmatisk. Sten är ett av världens vanligaste material och har använts av människan i årtusenden. Dess unika styrka och långa livslängd gör materialet perfekt för hållbara uteplatser. 

Natursten har stor variation i yta, färg och struktur. Lystern och färgen som är inbyggda i mineralet framträder olika starkt beroende på bearbetningsgrad. Varje stensort har unika egenskaper som styr hur den låter sig delas och bearbetas för att stenens estetik ska ges uttryck i varje produkt.

Ivåg-MB-21_landscape

Våga blanda material, skapa harmoni och balans

Vare sig du anlägger trädgården själv eller tar hjälp med trädgårdsdesignen så är det till syvende och sist din egen smak och stil som bestämmer. En lyckad och genomtänkt trädgårdsplanering nås när funktion och skönhet får samarbeta, men också genom att blanda material och färg för ett unikt uttryck.

_Y0A2966-stor_landscape

Hur du lägger plattor

Att lägga plattor själv är inte alltid det enklaste, men det går. Med rätt produkter, bra grundarbete och vår guide så kommer det gå galant!

Den släta betongplattan är en designklassiker som används lika flitigt nu som när den började tillverkas. Vi varierar kanter, struktur och mönster på våra olika plattor för att du ska hitta funktionella beläggningar för alla tillfällen. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när det gäller val av plattor och markbeläggning. Hos oss finner du många möjligheter oavsett om du ska anlägga en ny uppfart eller lägga gångplattor av betong eller natursten för din villaträdgård.

9520-0X0XXX_p_mb_23

Sköna utemiljöer

Här sitter du nu, din alldeles egna plats för avkoppling med en kopp kaffe i handen, den plats där själen får ro. Den mjuka grönskan som blandas med markplattans hårdhet men även där finns det något mjukt. Ett mönster som på ett oregelbundet sätt rör sig över plattorna. Det är lätt att bli sittandes och bara stirra - förlora sig i linjer som korsar varandra. Denna underhållning, ihop med det lugn som plattorna tillsammans skapar, gör att du kan sitta i din trädgård i flera timmar.

Sten & betong – för dig som vill ha en uteplats starkare än ditt morgonkaffe!

Iglo-Mur-MB-03

Mark & Mur – vi har byggstenarna

En mur ska kunna ta upp höjder och bära tunga laster. Den ska kunna göra opraktiska ytor praktiska och vara en gräns och ett stopp. En mur ska vara en utsmyckning, något vackert som skapar mervärde till en plats. Alla har sin egen dröm eller vision att förverkliga – vi har byggstenarna och erfarenheten.

Många av våra blockmurar är så enkla att bygga att du inte behöver hjälp av varken murare eller specialverktyg. Bygg din egen mur.

Blocksteg-Granit-Miljöbild-18

Trappor i granit

En vacker trappa i granit kommer att hålla nästan hur länge som helst och det finns flera olika utförande att välja mellan beroende på vilken karaktär du vill att trappan ska ha.
Vi har även trappbeklädnad i granit om det redan finns en befintlig och fungerande betongtrappa som du inte vill byta ut men ändå vill ha utseendet och känslan av en naturstenstrappa.

Titta gärna på vår hemsida för trappor i natursten.

Fogsan-TorkadSandbrun-01_15-PS_3412-100750

Fog- och dekorsand för alla

Fogsand, dekorfog eller fastfog? Vilken färg ska du ha, och vad är viktigt att tänka på?
Oroa dig inte, vi har gjort en liten guide till dig som förklarar några av skillnaderna, för att det ska bli enklare för dig att välja rätt.

Ladda ner din fog-guide här