Rekordsnabba farthinder och refuger med Terrakomp®

Med prefabricerade, snabbmonterade Terrakomp® får du farthinder och refuger på plats avsevärt snabbare än traditionella lösningar. Glöm två veckors trafikomläggning! Med Terrakomp kan du släppa fram tunga fordon igen efter bara en till två dagar.

Välj en lösning som är:
Snabb ✅ Enkel ✅ och Hållbar ✅

Hero-Terrakomp
Terrakomp®-Farthinder-IMotljus

Svensk patenterad innovation

Terrakomp© är en svensk patenterad innovation som enbart saluförs av S:t Eriks. Terrakomp är farthinder, refuger och rondeller som prefabriceras i stora (eller små) moduler i vår fabrik. 

Terrakomp-Farthinder1

Noll spårbildning är lika med noll underhåll

Till att börja med är Terrakomp© slitstark. Tack vare en homogen konstruktion där natursten och armering gjuts samman av betong i en industriell process kan vi garantera att du inte får sättningar eller spårbildning på många år.

Vatten kan inte tränga ner i den och ogräset har ingenstans att slå rot, eftersom konstruktionen är helt tät.

Terrakomp-MattbestalltFarthinder

Måttbeställda och kvalitets-kontrollerade moduler

För att passformen ska vara perfekt i ditt projekt tar vi fram måttanpassade produktionsritningar med hjälp av din planritning.

Alla former som kan platsläggas på vanligt vis, kan vi också bygga i modulform. Vi hjälper dig ta ut alla mått ifrån planskissen och rita in modulerna.

Skövde kommun bygger rondell av Terrakomp-moduler på tre dagar

När Nolhagavägen i Skövde breddades skapades behovet av tre helt ombyggda rondeller. Nyckeln till projektets framgång var en snabb anläggningstid, men ändå inte tumma på de estetiska värdena. Terrakomp©-modulerna levererades som färdiggjutna rondellelement i betong med kantsten och storgatsten.

Terrakomp-moduler av granithällar för tung trafik

Här är ett exempel där vi prefabricerat ett helt gångfartsområde i Norrtälje med ramper av natursten i varje ände och granithällar som köryta. Ytan ska tåla all sorts trafik och är därför dimensionerad för att klara av tung trafik också. Något som aldrig tidigare varit möjligt med hjälp av hällar.

Halv kilometer lång Terrakomp-refug i Älandsbro

I Norrländska Älandsbro finns en 500 meter lång refug, konstruerad av 395 Terrakompmoduler. Totalt är det 1500 kvadratmeter refug, som levererats av Stenteknik och monterats av Svevia själva. Monteringsarbetet tog ungefär en månad effektiv tid.

Terrakomp farthinder – Att spara anläggningstid i befintlig och trafikerad miljö

Terrakomp farthinder tillverkade av S:t eriks AB är en prefabricerad farthindermodul i natursten och betong. Modulen som enkelt lyfts på plats med hjullastare eller kranbil. Vi låter Hanna, platschef på NRC Group beskriva hur hon upplevt att bygga med Terrakomp, hur mycket tid det går att spara i befintlig och trafikerad miljö.
Terrakomp-Natursten

Äkta natursten

Huvudingrediensen i Terrakomp© är naturlig granit. Sedan länge det material som stadsplanerare föredrar, tack vare sin slitstyrka och hållbarhet.

Terrakomp-EnkelMontering

Skonsammare arbetsmiljö

Eftersom det går så fort att montera Terrakomp© blir arbetsmiljön för den som monterar mycket bättre. Personalen exponeras kortare tid för farlig trafik och utsätts för betydlig mindre med damm.

Dessutom är arbetsställningen bättre eftersom de stora modulerna läggs på plats med grävmaskin eller kranbil.

Terrakomp©-Mattbestallt-Farthinder

Överträffar SKL's byggstandard

Farthinder utsätts för extrema påfrestningar. På rampen uppstår g-krafter nedåt som är större än fordonets vikt, på grund av 7 procents lutning uppåt. Därför uppstår hjulspår i farthindret om det byggts på traditionellt vis. Men inte på farthinder från Terrakomp©.


Tack vare homogen konstruktionen står våra moduler emot mer än den föreskrivna byggstandard som togs fram av SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) i samarbete med Malmö stad 2011.

Dummy-Framsida-2023

Terrakomp - Framtidens hållbara stensättning

Här kan du ladda ned en PDF för utskrift eller för att spara på din dator. Broschyren innehåller information om prefabricerade farthinder, refuger och rondellelement.

Ladda ner här!

Kontakta oss

Vill du veta mer om Terrakomp© och hur du kan få minskade projekterings-/planeringskostnader gällande framförallt trafikomläggningar och faktisk utförandetid.

Fyll i dina kontaktuppgifter, dina önskemål. så återkommer vi med mer information och stöd.

  1. En personlig kontakt

    Du får en personlig kontakt som bland annat kan hjälpa dig ta fram det underlag du behöver för att  hjälpa dig med frågor runt AMA-koder och projektering 

  2. Ritningsunderlag

    Vi hjälper er att utifrån ert ritningsunderlag ta fram produktionsritningar anpassade efter era mått

  3. Produktion

    Vi kommer överens om hur, var och när leverans skall ske utefter de förutsättningar projektet medger.

Fyll i dina kontaktuppgifter