"Idag har jag en roll som teknisk säljare och jag känner att jag har hittat hem."

Elin Teknisk säljare B2B

 

 

elin

Du har haft lite olika roller inom S:t Eriks, berätta lite om din resa och hur du upplever att det är att få pröva sina vingar på S:t Eriks

Jag började som kundservicemedarbetare på S:t Eriks 2016 och det var där jag la grunden för den kunskap som jag besitter idag. Tiden på kundservice gav mig en bred bild av S:t Eriks som företag men också produkterna. Jag trivdes väldigt bra i den rollen då den bland annat innebar att jag arbetade lite efter det klassiska uttrycket "spindeln i nätet".

Efter ett par år gick jag vidare i en roll som produktionsplanerare vid fabriken i Kil. Jag skulle beskriva den rollen som en bro mellan sälj och produktion och med min tidigare erfarenhet från kundservice var det väldigt intressant att få knyta ihop de två delarna. Tjänsten gav mig en helt ny synvinkel och förståelse för hur tillverkningen går till och hur allting fungerar. Jag tror att det är väldigt lätt att sitta på "andra sidan" och inte förstå vad som faktiskt händer bakom kulisserna. Det vill säga hur våra produkter tillverkas och dess olika egenskaper.

Idag har jag en roll som teknisk säljare och jag känner att jag har hittat hem. Rollen passar mig som handen i handsken och det är fantastiskt att få nyttja den kunskap som jag har samlat på mig i tidigare roller. Jag är oerhört tacksam för att jag har fått utvecklas så pass mycket på S:t Eriks och känner att jag har blivit sedd samtidigt som företaget har tagit tillvara på mig och mina styrkor.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Arbetsdagarna är generellt väldigt varierande, vilket också är en av de saker som jag uppskattar mest. Ingen dag är den andra lik och i denna roll får jag en annan möjlighet att grotta ner mig i projekten och de önskemål våra kunder har. Jag skulle därför säga att jag brinner mest för att arbeta tätt ihop tillsammans med våra kunder. Det vill säga ta fram kundunika lösningar och hjälpa våra kunder att hitta de bästa möjliga lösningarna till deras projekt.

Vilket är ditt nästa mål?

Jag känner att jag har hamnat rätt och trivs där jag är nu, men självklart vill jag alltid fortsätta att utvecklas. Mitt nästa mål får därför bli att lära mig mer om CAD och skaffa mig djupare kunskap om speciallösningar så att jag kan fortsätta med det jag tycker är roligt.

Har du något råd till framtida arbetskamrater?

Våga ta hjälp av dina kollegor! Ställ många frågor och använd de kunskaper som finns i din närhet och i bolaget generellt. Vi har en väldigt fin gemenskap och det har hjälpt mig i min roll idag.

...och slutligen, har du några dolda talanger?

Jag är lite av en "dog whisperer". Jag har två hundar som heter Muffin och Pepsi, vilka jag tävlar med i en sport som heter Freestyle. Den går ut på att jag sätter ihop tricks till musik så att det blir som ett dansprogram. Att få kombinera dans med mina två hundar är helt fantastiskt!