"Vi har många här som arbetet i flera år, som är väldigt erfarna och kunniga."

Mattias Produktionsledare

 

 

Mattias M_1

Berätta om hur en arbetsdag kan se ut för dig

Det är väldigt varierande. Dagen börjar alltid med ett uppstartsmöte med maskinägarna, vilka är de som är ansvariga för respektive station, där vi går igenom resultatet från föregående dag, diskuterar utmaningar och förbättringar samt eventuella tillbud och riskobservationer. Sedan har jag en dialog med produktionsplaneraren och brukar därefter vara ute i verksamheten och stötta medarbetare i olika produktionsmoment. Jag brukar också de flesta dagarna se till att träffa underhåll och reparation för att planera underhållet i verksamheten. Därefter, som exempel på hur varierat mitt arbete är, brukar jag med jämna mellanrum hamna bakom ratten på traktorn när det ska saltas ute på lagergården efter att det har snöat.

Du har provat några olika roller inom S:t Eriks. Först som betongarbetare, därefter som lagledare och nu produktionsledare. Berätta lite om din resa och hur du upplever att det är att få nya möjligheter inom S:t Eriks

Det stämmer. Jag började på S:t Eriks 2014 som maskinoperatör vid en av flödesmaskinerna. Jag arbetade som operatör i cirka fyra år med flera olika moment i produktionen. Sedan fick jag chansen att bli maskinägare 2018 när vi investerade i en ny rörmaskin, något som var väldigt intressant i och med att den nya maskinen var mycket mer avancerad än den tidigare. Sedan cirka 1,5 år arbetar jag i min nuvarande roll som produktionsledare där jag ansvarar för utveckling av medarbetare och den dagliga verksamheten. För min del har det varit jätteroligt att få möjlighet att växa och testa nya saker. Jag upplever det som att om du har viljan och tålamodet finns chansen att utvecklas och växa inom företaget.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få vara med och påverka samtidigt som du får se andra människor göra det lilla extra och växa är väldigt motiverande för mig. Det gör att jag själv gör ett bättre jobb. Att ha personalansvar ger mig energi och jag lär mig fruktansvärt mycket av det samtidigt som det ibland är krävande och utmanande.

Vad tycker du är styrkan med S:t Eriks som företag?

Vi har många här som arbetet i flera år, som är väldigt erfarna och kunniga. Det gör att vi kan upprätthålla en bra kvalitet och service mot våra kunder. Att vi arbetar så mycket med hållbarhet och miljö ser jag också som en styrka.

...och slutligen, har du några dolda talanger?

Det vill jag nog påstå att jag har, även om den kanske inte är 100% dold. Jag är utbildad kock och älskar att laga mat hemma och mina vänner kallar mig för "Ingrosso". Min specialitet är pasta och det brukar bli matfest när jag rör runt i kastrullerna. Pasta a la Mellqvist är favoriten, vilket är en Carbonara, utan grädde såklart.