Se upp för lägre elkostnad

Vi är väl snart där nu, tycker ni inte? Att det egentligen är slut på gångbara argument för att installera tak utan solceller. När investeringen går att hämta igen på mindre än 10 år och dessutom höjer värdet på huset! Med Solvej får du en monokristallin solcell integrerad i en betongtakpanna. Eftersom pannan fästs på läkt på traditionellt vis slipper du dessutom riskfyllda monteringar med solpanelfästen och risk för läckage i undertaket.

Solvej-MonteratPåTak

S:t Eriks har tillverkat takpannor sedan 1961 och lanserar nu solcellstakpannan Solvej

Solvej är en estetiskt tilltalande solcellspanna som är designad för att ge både hög effekt och maximal kylning av solcellen. Solcellstakpannan är smidig att montera och kombineras med teknik från ledande branschföretag. Solvej är designad för att passa såväl villa som hyreshus och monteras som en vanlig takpanna vilket ger dig ett tätt tak utan risk för läckage. 

 

Färdiga paketlösningar

För att göra ditt val så enkelt som möjligt finns det fyra olika Solvejpaket som är anpassade efter de vanligaste storlekarna på hus. Paketen innehåller allt som behövs för en installation förutom kabel som tillhandahålls av din montör, på så sätt sparar vi många meter och miljö. Alla Solvejpaket byggs med teknik från ledande aktörer inom solcellsteknik. Har du möjligtvis ett tak som inte riktigt stämmer in på våra paket? Inga problem, självklart hjälper vi dig!
5_8kWh

5,8 kW - Paket 4

 • 400 solcellspannor
 • Inverter 7 kW
 • Optimerare
 • Wifi-antenn
 • Installationskit
7_2kWh

7,2 kW - Paket 5

 • 500 solcellspannor
 • Inverter 14 kW
 • Optimerare
 • Wifi-antenn
 • Installationskit
10_2kWh

10,2 kW - Paket 7

 • 700 solcellspannor
 • Inverter 14 kW
 • Optimerare
 • Wifi-antenn
 • Installationskit
13kWh

13 kW - Paket 9

 • 900 solcellspannor
 • Inverter 14 kW
 • Optimerare
 • Wifi-antenn
 • Installationskit
Få en kostnadsfri offert här!
Solvej-Miljösmart

Miljösmart och estetiskt tilltalande

Med Solvej får du både ett nytt tak och ett soltak. Med integrerad solcell och upp till 160W per kvadratmeter, gör du ett miljösmart drag där Solvej går att plocka in på ytor där paneler blir omöjliga.

Därför kan ett Solvejtak ge minst lika mycket energi som större paneler. Skillnaden blir ett mycket diskret och estetiskt soltak som smälter in i husets arkitektur.

Solvej-MaximalKylning

Maximal kylning = hög verkningsgrad

En solig och riktigt varm sommardag kan vara lika förödande för att skapa solenergi som en regnig och grå dag utan sol. Effekten i solcellen reduceras då som värme och kommer inte din anläggning till godo.

Solvej är designad för att cellen ska få maximal kylning. Vi har därför valt att montera cellen på Mjöbäck blank, 2-kupig. Ett patenterat verktyg modifierar pannan redan vid tillverkningsprocessen och gör det möjligt att limma solcellen på pannans toppar. Det ger en stark men minimal anläggningsyta vilket ger maximal avkylning och hög effekt även en riktigt varm dag.

Solvej-IntegreradSolcellspanna-2

En fullt takintegrerad solcellspanna

Solvej byggs på Mjöbäck 2-kupig vilken är baserad på ”Skandia” formen och som används till både Moniers Jönåker och Benders Palema. Det betyder att om du idag har ett tak med ett av dessa varumärken, kan du ändå komplettera med ett Solvejtak från S:t Eriks. Den ytan som du vill ersätta med Solvej kommer då automatiskt att passa mot dina gamla pannor.

Är ditt tak så pass gammalt att pappen tjänat ut, rekommenderar vi ett helt takbyte med både papp, läkt och nya pannor. Oavsett vilket får du en fullt takintegrerad solcellspanna som smälter in snyggt i alla miljöer.

Solvej_4

En panna bland många

Tack vare sin smidiga storlek och anpassningsbarhet, kan Solvej monteras på ytor där andra system inte får plats. Det ger dig möjlighet att nå stora effekter på en relativt liten yta. Speciellt valmade tak och hus med takvinklar passar Solvej extra bra. Solvej monteras i slingor och som kopplas upp mot en optimerare. Dessa styr effekt och information om hur mycket taket producerar vid olika omständigheter. Därför passar det utmärkt att montera Solvej på flera sidor av ett tak för att maximalt utnyttja solenergin då optimerarna styr energiupptaget efter hur solen rör sig.

4xUpplagg-montage

Fyra olika färger

Solvej produceras på Mjöbäck blank och i de fyra mest populära kulörerna. Det är svart, tegelröd, antracit och ljusgrå. För maximal effekt använder vi alltid svart monokristallin solcell.

Solvej-Färdigttak-IMG_3036

Rot och Rut med Solvej

Den första januari 2021 införde regeringen ett helt nytt solstöd i form av ett ”grönt” rotavdrag. Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut, men är en egen skattereduktion. Du får avdraget direkt på fakturan från företaget som utför installationen (din utförare). Företaget begär sedan utbetalning från Skatteverket.

Skattereduktionen ska ersätta det statliga bidrag som privatpersoner kunnat ansöka om i samband med installation av solceller, installation för lagring av egenproducerad elenergi och installation av laddningspunkt till elfordon.

Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 kr per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.
Är det fler personer i hushållet, ex. make/maka, inneboende, kan även de söka grön rot på solcellstaket. Vid ett komplett takbyte, kan du även söka rot på de delar som inte innehåller solceller.

Tekniken bakom solpannan

När det gäller bakomliggande systemteknik, har S:t Eriks primärt valt att leverera utrustning från svenska Ferroamp och amerikanska Tigo. Ferroamp tillverkar alla sina produkter i Sverige och är mycket innovativa där bland annat deras patenterade system för last och fasballansering fått mycket uppmärksamhet. Det betyder att många villaägare kan säkra ned sina fastigheter och spara mycket pengar. Alla inverters från Ferroamp är klara för batteriinstallation. Med hjälp av Tigo optimerare, bygger vi slingor av Solvej, där varje grupp styrs av en Tigo som jobbar för att leverera maximalt med energi under alla omständigheter. Tigo är ett världsomspännande företag med representation över hela världen.
Produktbild FerroAmp Energy Hub Växelriktare

Ferroamp Energihub

Monteras på vägg och levereras i 4 olika storlekar, 7 kW, 14 kW, 21 kW och 28 kW. Avancerad energimätning och analys. Framtidssäker design som möjliggör enkel utbyggnad av ditt solsystem. Patenterad fasbalansering från 10 Amp i modell 7kW till 20 Amp i modellerna 14, 21 och 28 kW

Produktbild FerroAmp Super Strenght Optimizer

Super Strength Optimizer

SSO (Super Strength Optimizer) Optimering och övervakning av Solvejsystemet på strängnivå. Maximal verkningsgrad med 99,5%. Snabb installation med färre kablar. Utvecklad för kommande striktare EMC-krav för solcellsanläggningar.

Produktbild FerroAmp PowerStorage Batteri

Power Storage (batteri)

Finns från 5,76 kWh och uppåt. Lämpligt att använda för att kapa effekttoppar under högtariff eller för snabbare laddning av elbilar. Batteriet är utbyggbart. 

Produktbild Tigo Strängoptimerare

Tigo

Strängoptimerare med eget gränssnitt. Här kan du följa ditt solcellstak och hålla koll på effekterna via en applikation i din mobil eller dator. 

Dina frågor besvarade

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna. Har du ytterligare frågor som inte besvaras nedan? Besök All Green Distribution som är generalagentur för Solvej. 

Kan jag montera mitt integrerade solcellstak själv?

Dessvärre inte. För att garantier ska gälla, måste en certifierad takläggare montera ditt solcellstak. Detta görs tillsammans med en av Elsäkerhetsverket, registrerad elektriker som även ombesörjer inkoppling av systemet. Vi hjälper dig att komma i kontakt med rätt person! 

Kan man montera Solvej på ett befintligt tak?

Ja det kan du och det är en av de fantastiska fördelarna med Solvej. Om ditt tak har en två kupig betongtakpanna med skandiaformen så går detta bra. Solvej passar även med andra varumärken som Benders Palema och Moniers Jönåker.

Vem gör en korrekt energiberäkning på mitt tak?

Det gör den samarbetspartner som kontaktar dig. På S:t Eriks Solkollen kan du göra en riktigt bra första bedömning. 

 

Finns Solvej i andra färger och kan jag få en röd solcell?

Solvej solcellstakpanna baseras på S:t Eriks storsäljare Mjöbäck blank. Den finns i fyra färger, svart, antracit, ljusgrå och tegelröd. Gemensamt för dem är en svart monokristallin solcell. Önskar du en röd solcellspanna rekommendera vi istället vår röda Nibra lertegelpanna med röd solcell.

Hur snabbt betalar sig ett Solvej betongsoltak?

Detta är naturligtvis individuellt beroende på vad du gör med ditt tak och vad det kan producera. Exempelvis om du byter ut en yta på taket mot Solvej blir avbetalningen oftare kortare. Ett medeltal ligger mellan 8-12 år.

Kan jag söka både rot och rut då jag lägger om hela mitt tak med Solvej och vanliga pannor?

Ja det är dock viktigt att din takläggare separerar fakturorna. Alla förvärvsarbetande på din adress kan söka grönt rot på fastigheten.

Hur mycket bidrag kan jag få?

Grönt rot utgår med 15 % per person och maximalt 50.000 kronor. Du kan även söka ett batteristöd på 50 % och maximalt 50.000 kronor. Detta stöd kan även användas till installation av laddstolpe. Samtliga stöd kan sökas om varje år.